Τι είναι τελικά το SEO για το οποίο μιλούν όλοι ; - Vibrand

Τι είναι τελικά το SEO, και γιατί είναι τόσο χρήσιμο;

Κάθε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο αναζητά traffic. Δηλαδή κίνηση και επισκέπτες για τα οποία οι κάτοχοι ιστοσελίδων συχνά διαθέτουν υπέρογκα ποσά σε διαφημίσεις (paid traffic).

Ωστόσο, όταν μιλάμε για traffic, υπάρχει πάντοτε και το οργανικό (organic traffic). Κίνηση δηλαδή που προκύπτει ανέξοδα απο επισκέπτες που καταλήγουν στο site μας μέσα απο τις μηχανές αναζήτησης.

Στην προσπάθεια μας λοιπόν να αυξήσουμε το organic traffic της ιστοσελίδας μας, η συζήτηση καταλήγει αναπόφευκτα στο SEO.

Τι είναι λοιπόν το SEO;

Search Engine Optimization ονομάζουμε τη διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας σύμφωνα με τα πρότυπα λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης, με σκοπό την υψηλότερη δυνατή κατάταξη στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Ποια είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης;

Υπάρχει μια πληθώρα απο μεθόδους και τεχνικές που μπορούν να βελτιώσουν το SEO μιας ιστοσελίδας. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια απο αυτά:

  • Τα κείμενα της σελίδας είναι πολύ σημαντικά. Η χρήση φράσεων ή λέξεων “κλειδιά” σχετικά με την ιστοσελίδα μας, την υπηρεσία μας ή το προϊον μας αυξάνουν τις πιθανότητες για υψηλότερη θέση της σελίδας μας στα αποτελέσματα μιας σχετικής αναζήτησης.
  • Η σελίδα θα πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργεί και σε mobile-version
  • Χρήση meta-tags
  • Cross-links
  • Ελαχιστοποίηση broken-links / crawl errors

Η αξία του SEO

Γίνεται λοιπόν εύκολα κατανοητό το πόσο σημαντικό είναι το SEO αν αναλογιστούμε πως ο ευκολότερος τρόπος εύρεσης μιας ιστοσελίδας είναι μέσω της αναζήτησης μιας φράσης ή λέξης (keyword) στις μηχανές αναζήτησης.

Η αξία μάλιστα που αποδίδει το SEO πολλαπλασιάζεται αν σκεφτεί κανείς πως το traffic που φέρνει στην σελίδα είναι ανέξοδο!

Leave a Reply