Οι τάσεις του graphic design για το 2020 - Vibrand

Οι τάσεις του graphic design για το 2020

Όπως έχετε πιθανότατα παρατηρήσει, τα τελευταία χρόνια στο κόσμο του graphic design κυριαρχούσαν τολμηρά χρώματα και φουτουριστικές συνθέσεις.

Το 2020 όμως, ο κόσμος του γραφικού σχεδιασμού τείνει να είναι πολύ πιο δεσμευτικός, αρμονικός και φυσικός. Μια αλλαγή που έρχεται ως αντίδραση στην υπερβολή που κυριαρχούσε στις τάσεις των προηγούμενων ετών. Η τάση των φανταχτερών χρωμάτων και σχεδίων και η γενικότερη “υπερβολή” στο design, αρχικά πρόσφερε μοναδικότητα μα η υπερβολική χρήση της τακτικής αυτής κατέληξε να κορεστεί και να γίνει κοινότυπη.

Ποιες είναι λοιπόν συγκεκριμένα οι αλλαγές που φέρνει η νέα τάση το 2020;

MUTED COLOR PALETTES

Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μια έξαρση των έντονων και λαμπερών χρωμάτων. Το 2020 ωστόσο φέρνει πιο παλ αποχρώσεις, λιγότερο έντονες και πιο “ξεθοριασμένες”.

ABSTRACT & DREAMY ILLUSTRATIONS

Τα abastract illustrations δίνουν μοναδικότητα, είναι δύσκολο να αντιγραφούν και είναι η απόλυτη τάση για το 2020. Τον δρόμο χάραξε απο πέρυσι κιόλας το Mailchimp με αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής η τεχνική αυτή.

HEAVY BUT SIMPLE FONTS

Η τάση στο typography για το 2020 θέλει τις γραμματοσειρές να είναι απλές αλλά bold ή ακόμη και extra-bold με αποτέλεσμα να αποδίδεται μια “heavy” εμφάνιση. Αυτός ο τύπος γραμματοσειρών όπως η επικεφαλίδα στο παρακάτω παράδειγμα μπορούν να δώσουν στα σχέδια σας μια σύγχρονη αισθητική

FLOWING SHAPES & LINES

Οι σχεδιαστές θα συνεχίσουν να απορρίπτουν τα υπερβολικά γεωμετρικά  σχήματα που κάποτε ήταν τόσο δημοφιλή. Αυτά θα αντικατασταθούν από πιο ρέουσες μορφές, μοτίβα και γραμμές, όπως παρακάτω:

GENUINE & NEUTRAL STOCK PHOTOS

Πριν από μερικά χρόνια, οι φωτεινές, τολμηρές και πολύχρωμες εικόνες έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς. Οι σχεδιαστές έκαναν έντονη επεξεργασία των φωτογραφιών με υπερβολικό saturation σε σημείο που η φωτογραφία δεν έμοιαζε καν αληθινή, όπως το παρακάτω παράδειγμα.

Το 2020 όμως, τα πράγματα αλλάζουν και αναμένουμε να δούμε πολύ πιο αθόρυβες, γνήσιες και ουδέτερες φωτογραφίες όπως αυτές που ακολουθούν:

Leave a Reply