Contact Us

Ελλαδα

Θεσσαλονίκη, Κέντρο
Ελ. Βενιζέλου 8

Phone

2310 28 13 75

Email

contact@vibrand.gr

Follow us

Video Trends 2023

Καθώς προχωράμε στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, η δημοτικότητα του περιεχομένου σε μορφή βίντεο στα social media, συνεχίζει να εκτοξεύεται στα ύψη. Η χρήση βίντεο έχει γίνει ζωτικό μέρος της στρατηγικής επικοινωνίας κάθε brand. Το 2023, περισσότερο από ποτέ, είναι ζωτικής σημασίας να παραμένετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες τάσεις βίντεο στις πλατφόρμες. Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες τάσεις βίντεο που πρέπει να προσέξετε:

Σύντομα Βίντεο

Τα σύντομα βίντεο είναι τάση εδώ και αρκετό καιρό και θα συνεχίσουν να είναι το 2023. Πλατφόρμες όπως το TikTok και το Instagram Reels έχουν διαδώσει τα βίντεο σύντομης μορφής και τα brands έχουν ήδη αρχίσει να τα υιοθετούν για μάρκετινγκ. Τα brands μπορούν να αξιοποιήσουν τη δημοτικότητα αυτών των βίντεο για να προωθήσουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή το μήνυμά τους.

Live Βίντεο

Τα live βίντεο έχουν αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο για brands που θέλουν να αυξήσουν την αφοσίωση του κοινού τους. Πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το YouTube προσφέρουν δυνατότητες ζωντανής ροής, επιτρέποντας στα brands να συνδέονται με το κοινό τους σε πραγματικό χρόνο. Τα live βίντεο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με τους θεατές, να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους και να παρέχετε αποκλειστικό περιεχόμενο.

Εξατομικευμένα βίντεο

Τα εξατομικευμένα βίντεο γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις πλατφόρμες social media. Τα brands μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα βίντεο για κάθε θεατή, προσαρμόζοντας το περιεχόμενο στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του. Τα εξατομικευμένα βίντεο μπορούν να βοηθήσουν τα brands να αυξήσουν την αφοσίωση και να αυξήσουν τις μετατροπές.

Διαδραστικά βίντεο

Τα διαδραστικά βίντεο είναι μια άλλη τάση που πρέπει να προσέξετε το 2023. Επιτρέπουν στους θεατές να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο, όπως βα κάνουν κλικ σε hotspot, να απαντούν σε κουίζ κ.α. Τα brands μπορούν να χρησιμοποιούν διαδραστικά βίντεο για να αυξήσουν την αφοσίωση και να δημιουργήσουν μια πιο καθηλωτική εμπειρία για το κοινό τους.

Βίντεο 360 μοιρών

Τα βίντεο 360 μοιρών προσφέρουν στους θεατές μια καθηλωτική εμπειρία, επιτρέποντάς τους να εξερευνήσουν έναν χώρο ή ένα γεγονός από όλες τις γωνίες. Τα brands μπορούν να χρησιμοποιούν βίντεο 360 μοιρών για να παρουσιάσουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή τις εκδηλώσεις τους, παρέχοντας μια πιο ελκυστική και διαδραστική εμπειρία στους θεατές.

Κατακόρυφα βίντεο

Με την άνοδο των φορητών συσκευών, τα κατακόρυφα βίντεο έχουν γίνει πιο δημοφιλή. Αυτά τα βίντεο αταλαμβάνουν την πλήρη οθόνη μιας κινητής συσκευής, παρέχοντας μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στους θεατές. Πλατφόρμες όπως το Instagram και το TikTok έχουν διαδώσει αυτά τα βίντεο και τα brands μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν ελκυστικό περιεχόμενο για το κοινό τους.

Συμπερασματικά, το περιεχόμενο με μορφή βίντεο αποτελεί ουσιαστικό μέρος της στρατηγικής κάθε brand για τα social media και είναι πολύ βασικό για την επιτυχία. Βίντεο σύντομης μορφής, lives, εξατομικευμένα, διαδραστικά, 360 μοιρών και κάθετα βίντεο είναι μερικές από τις κορυφαίες τάσεις  που πρέπει να προσέξετε το 2023, για να ξεχωρίσετε.